Gyilkosság Kulcson – Vizsgálják az elkövető elmeállapotát

  Dunaújváros, 2012. május 4., péntek (MTI) – Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyászati Intézetben vizsgálják H. Csanád Jutas elmeállapotát – tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t. A kulcsi férfi április elején négy családtagját megölte, három embert pedig megsebesített.

Németh-Kész Mónika a dunaújvárosi rendőrkapitányság ünnepi állománygyűlése után elmondta, az egy hónapos megfigyelést követően derül ki, büntethető-e a 23 éves fiatalember.
A gyilkosság helyszínén elkövetett betöréses lopás ügyében a százados hangsúlyozta, hogy a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyamatban van. Azt továbbra sem tudják, mi tűnt el a családi házból, mert a gyanúsított édesanyja továbbra is kórházban van.
Az ingatlanon talált emberi csontokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy a terület feltárását befejezték. Az ügyben indított közigazgatási eljárást napokon belül megszüntetik, mert egyértelműen bebizonyosodott, hogy ott korábban temető volt. A vizsgálatok szerint a csontok legalább ötven éve fekszenek a földben.
Az állománygyűlésen Simon László, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dorkota Lajos kormánymegbízott és Árva Helga, Kulcs község jegyzője elismeréseket, pénz- és tárgyjutalmakat adott át azoknak a dunaújvárosi és adonyi rendőröknek, kulcsi polgárőröknek, akik kiemelkedő munkát végeztek a kulcsi gyilkosságok felderítésében, illetve a helyszín biztosításában.
A kulcsi bűncselekményre április 6-án derült fény. A gyilkossággal gyanúsított fiatalembert a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a Fejér megyei településen.
A gyanúsított a kihallgatásakor azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.
A férfit április 8-án 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Törvényszék.