Gyilkosság a zágrábi rendőrpalotánál – összehívták a Nemzetbiztonsági Tanácsot

Két fejre célzott lövéssel meggyilkolták egy ügyvéd lányát Horvátország fővárosában. A horvát RTL televízió híradása szerint a 26 éves nőt hétfőn délelőtt 11-kor ölték meg egy épületben, amely csupán mintegy 100 méterre van a zágrábi rendőrség központjától. Az újabb, június óta immár negyedik brutális zágrábi bűncselekmény miatt a horvát elnök Stipe Mesic ((Sztipé Meszics)) szerdára összehívta a Nemzetbiztonsági Tanács ülését.

Az áldozat, Ivana Hodak egy volt horvát tábornok ügyvédjének lánya volt. A tábornokot, Vladimir Zagorecet azzal vádolják Horvátországban, hogy korábban a védelmi miniszter helyetteseként visszaélt hivatali hatalmával, és több millió eurót sikkasztott el. A férfi 2000 óta Bécsben élt, de az osztrák hatóságok a múlt héten kiadták Horvátországnak. A horvát sajtó szerint Vladimir Zagorec mintegy 26 millió eurós vagyonával az ország egyik leggazdagabb embere.

Zágrábban június óta ez volt a negyedik brutális bűncselekmény. Először egy újságírót vertek össze baseball-ütőkkel, majd két üzletembert ért támadás – ezért a horvát elnök Stipe Mesic szerdára összehívta a Nemzetbiztonsági Tanács ülését.Sporthírek