"Gyógyulni szeretnék, nem sztrájkolni"

Bódi József
Bódi József
Sajópetri – Nagyon megbánta, hogy – rossz tanácsra – háziorvost váltottak annak idején.

Amint beszámoltunk róla a sajóládi illetőségű beteg a sajópetri rendelő előtt éhségsztrájkba kezdett, mert állítása szerint diszkriminatív módon, nem látta el a háziorvos beteg feleségét. A megkérdezett orvos kifejtette: a több kimutatott betegsége ellenére, nem tesz semmit gyógyulása érdekében, többször fölöslegesen hívta ki a feleségéhez és ő azt tanácsolta keressenek más orvost a család gyógyítására. A páciens felháborodásában demonstrációba kezdett, melyet négy alkalom megjelölésével szabályosan bejelentett a Miskolci Rendőrkapitányságnak.

Egészségileg nem javallt az éhezés

Hétfőn beszéltünk az sajópetri orvosi rendelő előtt demonstráló  Bódi Józseffel, aki elmondta: három éve jöttek át Dr. Melcher Zoltánhoz. A gondok mintegy egy hónapja jelentkeztek, mikor állítása szerint a doktor durván elutasította kérését, hogy magas vérnyomással fekvő feleségéhez jöjjön ki. Akkor mentőt kellett hívniuk, amely kórházba szállította az asszonyt. „Egy héttel ezelőtt újabb ilyen eset történt, akkor a kórházi felvevő orvos azt mondta: perceken múlott feleségem élete” – panaszolja Bódi úr elkeseredetten. Mielőtt elkezdte a sztrájkot a rendelőben megmérték a cukorszintjét – 12,8-at mutattak ki, és vízzel kínálták, amelyet nem fogadott el. Felhívták a figyelmét, hogy veszélyezteti egészségét az éhezéssel.

Ottjártunkkor a csendes demonstráló szemmel láthatóan rosszul érezte magát a tűző napon, de kitartott. Már nagyon megbánta, hogy elhagyták a sajóládi körzetet, mint mondta rossz tanácsra. Felháborítja az sajópetri orvos viselkedése, érthetetlen számára. Ha itt nem boldogul, szívesen visszamenne régi orvosához, de nem tudja lehetséges-e még.

Előzmény:

A rendelő előtt ül és sztrájkol
Éhségsztrájkkal és csendes demonstrációval tiltakozik hétfőtől egyik olvasónk, mert háziorvosa az ő megítélése szerint diszkriminatív tevékenységet folytat.

Kapcsolódó cikkek:

  • Élőlánccal jelölték körbe – tiltakozás Miskolcon
  • Kézbesítők: részleges sztrájk Miskolcon
  • Három orvos kezdi az éhségsztrájkot