Ügyészséghez fordul a KDNP a csepeli szennyvíztisztító kapcsán

Az ügyészséghez és a Közbeszerzési Döntõbizottsághoz fordul a KDNP a csepeli szennyvíztisztító egyik kapcsolódó beruházása, egy bekötõút és a hozzá tartozó csatorna miatt. A csatornára többször írtak ki ugyanis közbeszerzési eljárást, az egyetlen pályázó pedig az elsõ ajánlatához képest másodszorra lényegesen magasabb árat határozott meg. Ráadásul kiderült, hogy a csatorna közben megépült, ám nem tudni, hogy az kinek köszönhetõ.

Wertán Zsolt Zoltán fõvárosi KDNP-s képviselõ szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az épülõ csepeli szennyvíztisztítóhoz szükség van egy bekötõútra, illetve az ahhoz tartozó csatornára. Technológiailag elõször a csatornának kell elkészülni, ezt követheti az út.
A pénzügyi és közbeszerzési bizottság elõször tavaly januárban írt ki emiatt közbeszerzési eljárást, ám egyetlen pályázó sem volt. Márciusban ismét kiírták a tendert, akkor már jelentkezett egy pályázó és 195 ezer euróért vállalta a beruházást. A szerzõdést végül azonban nem írták alá. Júniusban így újabb pályázatot írtak ki, ugyanaz jelentkezett rá, mint korábban. Az ár azonban már 245 ezer euró volt. A cég a drágulást azzal indokolta, hogy az út már megépült, így nehezebb a csatornát kialakítani.

A fõvárosi politikus elmondta: idõközben kiderült, hogy a csatorna is megépült már. Azt azonban nem tudni, hogy azt ki építette ki.. Wertán Zsolt Zoltán szerint kérdéses, hogy ki vezette félre a közbeszerzési bizottságot, ki adott hamis információkat.

Az önkormányzati képviselõ a hamis adatok miatt a Közbeszerzési Döntõbizottsághoz fordul. Emellett a Budapesti Nyomozó Ügyészséget is megkeresi jogosulatlan gazdasági elõny megszerzésének gyanúja miatt, mert szerinte ez felvetõdik akkor, amikor a pályázó kétszer egymás után más összeget kért.