Ügyészség előtt a drogterjesztő banda ügye

Budapest – Vádemelési javaslattal zárta le a napokban a Nemzeti Nyomozó Iroda egy tizenkilenc fős drogterjesztő banda ügyét – olvasható az ORFK internetes oldalán.

A gyanúsítottak főként szintetikus kábítószerrel kereskedtek, így az elmúlt másfél év alatt több száz millió forintot kerestek.

Az nyomozó iroda még 2005. júniusában kezdett vizsgálni hat különböző ügyet, a bűnözők minden esetben Hollandiából csempésztek drogot Magyarországra, majd itt eladták. A nyomozás közben 20 ember került a rendőrség látókörébe.

Az elmúlt másfél év alatt az üggyel kapcsolatban csaknem 100 ezer extasy tablettát, illetve amfetamint és marihuánát foglaltak le a rendőrök, több mint 200 millió forint értékben. Kiderült azonban, hogy a bűnbanda 600 millió forintnál is többet érő drogot adott már el: 300 ezer darab extasyt, 30 kilogramm amfetamint és több kilónyi marihuánát.

Az NNI a napokban fejezte be a nyomozást és a 19 gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak bűnszervezetben elkövetett, kábítószerrel való visszaélés miatt.