Gyermekrajzzal fizethetnek a hétvégén a nézők az Operában

Budapest – Gyermekrajzért válthatnak jegyet az óvodások és általános iskolások a hétvégén az Operaház Pomádé király új ruhája című előadásaira – mondta a Független Hírügynökségnek Várkonyi Judit, az intézmény megbízott sajtófőnöke. Kétszer mutatják be a darabot vasárnap, összesen 2 ezer 400 férőhely van.

Az Operaház Pomádé király új ruhája előadásaira gyermekrajzért válthatnak jegyet az általános iskolások és az óvodások a hétvégén. A meseoperák vasárnap 11 és 14 órakor kezdődnek, jegyek azonban már szombattól válthatók, egészen a másnapi előadások kezdetéig. Nincs más teendő, mint annyi gyermekrajzot vinni fizetségül, ahány tagú a család. A rajzokért cserébe a vasárnapi előadások valamelyikére szóló operajegyet, majd előadás után pólót és lufit kapnak a gyerekek az operaházi gyermeknapon.

A pénztár szombaton 11 órától 19 óráig, vasárnap 10 órától 14 óráig tart nyitva. A 353-0170-es telefonszámon lehet éreklődni. Összesen 1200 férőhelyes az intézmény, tehát 2400-an mehetnek be a két előadásra.