Gyermekmérgezés Kecelen

Válságos állapotban van egy 5 hónapos kisgyerek, miután keceli házuknál testvérével együtt kristályos szerkezetű, por alakú mérget evett. Kétéves testvérének stabil az állapota. A gyerekeket pécsi mentőhelikopter vitte a szegedi gyermekklinikára, miután – eddig ismeretlen okokból – a pécsi klinika nem fogadta őket – tudta meg a Független Hírügynökség.

Az édesanya délelőtt vitte gyermekeit a körzeti orvoshoz, miután mindketten rosszul lettek. Az asszony magával vitte a gyerekeknél talált dobozt is, így az orvos azonnal mérgezésre gyanakodott. Értesítette a mentőket, később mentőhelikoptert is hívott – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra százados, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az édesanya kihallgatását Szegeden kezdték meg, miután a pécsi mentőhelikopter a Szegedi Gyermekklinikára vitte a két gyereket.

A kristályos vegyi anyagból, amelyből a gyerekek ettek, feloldás és hígítás után állatgyógyászatban használt parazitaölő méreg készül. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a két kisgyerek hogyan jutott a méreghez.Sporthírek