Gyermekmentő autóért lobbizik a Szemem Fénye Alapítvány

Mentőautóért lobbizik a Szemem Fénye Alapítvány. A szervezet egy Németországban gyártott, modern gyermekmentőt szeretne megvásárolni, azonban anyagi fedezet hiányában eddig még nem sikerült megszerezni a járművet. Az alapítvány ezért több országgyűlési képviselőt és befolyásos üzletembert is megkeresett az üggyel, de támogatást sehol sem kaptak, volt ahol még választ sem – mondta el a Független Hírügynökségnek Gyura Barbara, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A mentőautót a legmodernebb felszerelésekkel szerelték fel, a világon mindössze 8-10 ilyen autót gyártottak eddig. Az autó ára 180 ezer euró (46 millió forint), azonban eddig sehonnan sem érkezett adomány. A szervezet forráshiány miatt egy olyan pályázatot is elbukott már, amely a vételár egy részét kifizette volna. Az alapítvány banki hitel segítségével próbálta megoldani a problémát, azonban hat országos pénzintézet is elutasította őket. A bankok a lízingelés magas kockázata miatt nem vállalták a hitelezést.
“Az autó viszont rendkívül fontos lenne, hiszen egyebek között mobil inkubátor is van benne, ami kivehető, így koraszülött mentésre és normál szállításra is alkalmas” – tette hozzá a kuratórium elnöke.