Friss hírek

2009.11.30. 07:09

Eladási rekordot döntött Susan Boyle Nagy-Britanniában

<p>Soha ennyien nem vettek debütáló nagylemezbõl annyit Nagy-Britanniában, mint Susan Boyle albumából - derül ki a vasárnap este nyilvánosságra hozott adatokból. A skót "aranytorkú aggszûz" I Dreamed a Dream (Álmodtam egy álmot) címû nagylemezébõl egy hét alatt ugyanis több mint 410 ezer példány kelt el a szigetországban, így a brit albumlistán rögtön az elsõ helyen nyitott.</p>

A 48 éves Susan Boyle-ra a Britain s Got Talent - a Csillag Születik brit változata - címû tehetségkutató mûsorban figyeltek fel még tavasszal, de nagy meglepetésre nem õ, hanem a Diversity nevû utcai tánccsapat nyerte a tévémûsor döntõjét. Boyle ezután bekerült egy magánklinikára kimerültség miatt, majd amikor jobban lett, elkészítette elsõ albumát.

A nagylemez elsõ heti eredményével a brit albumlista történetében minden idõk legnagyobb példányszámban elkelt debütáló albuma lett: a rangsor elsõ további négy helyezettjének - többek közt a JLS fiúbanda, a Queen vagy a Black Eyed Peas - nagylemezeibõl nem kelt el annyi összesen, mint Boyle-éból.

Boyle még vasárnap este nyilvánosságra hozott egy közleményt, amelyben az eladási eredményt "fantasztikusnak" nevezte. Szóvivõje szerint valószínûleg az amerikai albumlistát is vezeti majd, így a tengerentúlon olyan sztárok eladási adatait pipálja majd le, mint Rihanna, Lady Gaga és 50 Cent.

Boyle albuma egyébként már beállított egy rekordot: soha ennyien nem rendeltek elõ nagylemezt a világ legnagyobb internetes áruházában, az amazon.com-on, mint a skót énekesnõ esetében.

Susan Boyle kislemeze, a Wild Horses (Vadlovak) címû Rolling Stones-feldolgozás felkerült a brit slágerlistára is: ott a kilencedik helyen nyitott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!