Gyermeki öröm képekben holnaptól a Nyugati térnél

Hogyan kerülhetünk közelebb a sérült gyermekekhez? Miben reagálnak másképp a különböző élethelyzetekben egészséges társaikhoz képest, ha egyáltalán másképp reagálnak?- egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik ellátogatnak keddtől a budapesti Westend City Centerbe, a Cseppek Öröme című kiállításra. Egy pályázat útján választották ki a száz legjobb fotót, ezeket állítják ki- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.

Október közepén zárult a Cseppek Öröme című fotópályázat, majd egy szakmai zsűri a több száz alkotásból kiválasztotta azt a százat, amelyet november 2-től láthatnak az érdeklődők Budapesten, a Westend City Centerben. A húszéves Gézengúz Alapítványnak az volt a célja a pályázattal, hogy bemutassa a sérült és egészséges gyermekek élethelyzeteinek azonosságait, de a társadalmi szemléletformálás is fontos feladat, hogy a koraszülöttekkel és a születési sérültekkel kapcsolatos elképzeléseket árnyalják.

A központi téma a Cseppek öröme volt, a gyermeki örömről és a természet örömteli pillanatairól várták a képeket. A rögzített, jól elkapott pillanatok érzékeltetik, hogy a gyermeki örömben eltűnnek a határok.

A fotópályázat honlapján szintén november 2-ától láthatók azok a zsűri által előválogatott képek, amelyekre SMS-ben lehet szavazni. A legtöbb szavazatot kapott kép elnyeri az sms közönségdíjat. Ezzel egyidőben indul egy internetes szavazás is. A zsűri által díjazottak listája, és a közönségszavazás eredménye december 6-ától tekinthető meg a fotópályázat honlapján.

További információ a www.gezenguz.hu/fotopalyazat oldalon található.Sporthírek