Gyermekektől voltak hangosak a tűzoltólaktanyák

Gyermekektől voltak hangosak a tűzoltólaktanyák
Gyermekektől voltak hangosak a tűzoltólaktanyák - © Fotó: Dojcsák Dávid tű. szds.
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyermeknap alkalmából nyílt napot rendezett, melynek keretén belül a megye Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságai, Katasztrófavédelmi Őrsei és Önkéntes Tűzoltó Egyesületei lehetőséget biztosítottak a laktanyáik megtekintésére.

A rendezvény célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása, valamint a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat népszerűsítése volt.

A délelőtti borongós idő ellenére, már kapunyitáskor több család várta, hogy betekinthessen a tűzoltók mindennapjaiba. A nyílt nap során a gyermekek és családtagjaik részére a szervezeti egységek bemutatták készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, betekintést engednek a tűzoltók napi feladatvégzésébe. A gyermekek nagy érdeklődéssel „próbálták ki” a tűzoltó gépjárműveket és tekintették meg a próbariasztásokat, amely során új élményekkel gazdagodhattak. A rendezvény nagy népszerűségnek örvendett, hiszen a megye tűzoltólaktanyáiba több százan látogattak el, kicsik és nagyok egyaránt.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –