Gyermekek ellen szexuális visszaélések miatt találtak bűnösnek egy bandát Angliában

London, 2012. május 8., kedd (MTI) – Gyermekek sérelmére elkövetett súlyos szexuális visszaélésekben mondott ki bűnösnek egy kilenctagú bandát kedden az angliai Liverpool koronabíróságának esküdtszéke. Ítéletet várhatóan szerdán hirdet az eljáró bíró.

Az utóbbi évek legsúlyosabb ilyen jellegű nagy-britanniai bűncselekmény-sorozata a vád szerint 2008-ban kezdődött. A társaság, amelynek legfiatalabb tagja 24, a legidősebb pedig 59 éves, Manchesterben és környékén gyermekkorú lányokat kényszerített – sokszor bántalmazással – prostitúcióra, és többüket meg is erőszakolták.

A tárgyalás során egy 13 éves sértett elmondta: volt olyan éjszaka, amikor húsz férfival volt kénytelen szexuális kapcsolatot létesíteni.

A társaság általában rendezetlen családi hátterű, szegény környékeken lakó lányokat szemelt ki, és sok pénzt ígérő “munka” ígéretével hálózta be őket.

Az angol-walesi büntetőjogi törvények alapján automatikusan nemi erőszaknak minősül bármiféle olyan szexuális kapcsolat, amelyet nagykorú létesít 14 év alatti partnerrel. Az ilyen bűncselekmény elkövetői minősített esetben életfogytig tartó fegyházzal is sújthatók.

– MTI –