Gyerekeket vert és rendõröket fenyegetett egy házaspár Dombóváron

Gyerekeket vert és rendõröket fenyegetett meg több éven keresztül egy dombóvári házaspár – a rendõrség gyanúja szerint több száz családnak adhattak kölcsön pénzt uzsorakamatra.

Ha nem kapták meg a törlesztõ részletet, életveszélyesen megfenyegették a családot, sõt többször meg is verték õket, még a gyerekeket sem kímélték. A házaspár a nyomozókat is többször megpróbálta megfélemlíteni, sikertelenül. Az uzsorázással gyanúsított pár nõi tagját elfogták a rendõrök, a férj szökésben van – jelentették be kedden tartott sajtótájékoztatójukon..

A rendõrök rendszeresen járõröznek azokon a részeken, ahol azok a családok élnek, akik kértek kölcsönt az uzsorásoktól. A házaspár nemcsak õket, a rendõröket is többször megpróbálta megfélemlíteni.

“Elhangzott olyan életellenes fenyegetés illetve olyan elgondolkodtató fenyegetés, amely a dombóvári redõkapitányságon dolgozó nyomozókat is érintette.”- mondta el a Független Hírügynökségnek Gábor Zoltán a Dombóvári RK nyomozó alosztályának vezetõje.

Az uzsorások több száz családnak adhattak kölcsönt, de eddig még csak töredékük jelentkezett a rendõrségen. Sokan nem tudják, hogy akár pénzt is kaphatnak segítségül.

“Ez egy olyan típusú bûncselekmény, aminek a sértettei úgynevezett állami kárenyhítésben részesülhetnek, ennek az állami kárenyhítésnek összegszerûen a felsõ határa, akár 1.282.905 forint is lehet. Ezt a kérelmet a fõvárosi igazságügyi hivatal áldozatsegítõ szolgálata bírálja el.” – mondta el a Független Hírügynökségnek Nyírõ Árpád a Tolna Megyei Igazságügyi Hivatal Áldozatsegítõ Szolgálat osztályvezetõje.

A rendõrség megsaccolni sem tudja, hogy Magyarországon hány olyan család élhet, aki már kért kölcsön uzsorásoktól pénzt. Sokan ugyanis még mindig félnek feljelentést tenni.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek