Gyerekek okítottak a tojásfestés művészetére

Gyerekek okítottak a tojásfestés művészetére
Gyerekek okítottak a tojásfestés művészetére
Napkor – Húsvéti kézműves-foglalkozásunk utolsó fejezetéhez érkeztünk. Szakítottunk az eddigi módszerrel, miszerint eddig a felnőttek találták ki és mutatták be a barkácsolás technikai részét.

Önkéntes vállalkozó kedvű lurkókat arra kértünk fel, hogy egy általuk kiválasztott technikával készűlt hímes tojás készítését tanítsák meg társaiknak.

Természetesen a gyerekek előzetesen egyeztettek a foglalkozás szervezőivel mind anyagszükséglet, mind kivitelezés tekintetében. Három módszer alapján készültek így gyönyörű húsvéti szimbólumok.

Hegyes Enikő ragasztó és rizs segítségével tanított meg bennünket alkotni. Az így bevont tojás szabálytalan felülete szokatlan, ám mégis nagyon szép lett. Puskás Réka és Puskás Eszter körömlakkokkal díszítette a tojást, nem is akárhogy, hiszen műkörömépítő anyukájuktól ellestek egy-két trükköt, melyet szívesen megosztottak velünk. A harmadik technikát Támba Zsófi és Támba Réka tanította. Az ő módszerük a következő volt: a tojás egyik csúcsától a másikig ragasztó segítségével kellett a fonalat a tojásra varázsolni. Minél több fonalat sikerült a helyére illeszteni, annál szebb lett a hímes, aminek a felső csúcsát a munka végeztével egy kis katicabogárral koronáztuk meg.

A kézműves foglalkozás szervezője a gyerekek nevében is köszöni Anikó néninek, Gabi néninek és Erikának az eddigi munkát, segítséget – írta Móricz Ildikó művelődésszervező.

– Lefler György –