Gyerekek ezreihez jut el a Magyarok kenyere

Gyerekek ezreihez jut el a Magyarok kenyere
Gyerekek ezreihez jut el a Magyarok kenyere - © Fotó: KM
Nyíregyháza – A Magyarok kenyere program ötletgazdáinak oklevelét és emléklapjait adták át ünnepélyes keretek között hétfőn a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatósága székházában.

A meghívott vendégek azok a segítőkész felajánlók voltak, akik ebben az évben kiváló minőségű gabonával csatlakoztak a kezdeményezéshez.

– A nemzeti összefogás, az együvé tartozás érzésének erősítéséért indult útjára 2011-ben Pécsről a Magyarok kenyere program. A fogadtatás a gazdatársadalom részéről az előzetes várakozásokat is felülmúlta. A kezdeményezéshez csatlakoztak a szabolcsi gazdák is az agrárgazdasági kamara koordinálásában – értékelt Rácz Imre megyei elnök.

Ez az év rekord a mozgalom rövid történetében: a tavalyi felajánlásokat megduplázva 481 településről, 1438 felajánlótól 210 tonna kiváló étkezési minőségű búzát sikerült összegyűjteni. A cél karitatív: ebben az évben az erdélyi Szent Ferenc alapítvány 2500 gyermeke és a kárpátaljai Irgalmas Szamaritánus Református Gyermekotthon 70 gyermekének teljes éves lisztszükségletét fedezheti az adomány.

A cikk teljes terjedelemben olvasható a Kelet-Magyarország 2014. november 4-i számában.