Gyerekek értékelték az autósokat

mátészalkai Rendőrkapitányság dolgozói jó munkakapcsolatot alakítottak ki a helyi és térségi oktatási intézményekkel, ezt mutatja a közelmúltban zajlott alma-citrom akció sikere. Az alma-citrom akcióról [.doc – 86KB]

Az évente megrendezett, játékos közúti ellenőrzésbe idén a Széchenyi István Általános Iskola tanulóit vonták be.

A résztvevők emlékeiket papírra vetették:

Szeptemberben jó hírt kaptunk –írja Simon Annamária – rendőrködni fogunk. Egy héttel később kaptuk az újabb eligazítást, s indultunk a Tejiparhoz. Nekem szerencsém volt, egy szabályosan közlekedő néninek adhattam át jutalmul egy almát és egy fényvisszaverős mellényt.

Többeknek alma

Kópis Bence két történetet is idézett.

A mérések alapján leállítottunk egy olyan személygépkocsi-vezető bácsit, aki túllépte a megengedett sebességhatárt. Kényelmetlen volt, hogy neki citromot kellett adnom, no meg azt a kérést megfogalmazni, hogy máskor jobban figyeljen. Kellemesebb volt, amikor egy buszos bácsinak almát és egy mellényt adhattam.

Három osztály közül választottak ki bennünket – fejezte ki örömét Somotovszki Vivien – s így egy délelőttre rendőrnek állhattunk. Nagyon élveztem. Megállítottam egy nagyon gyorsan hajtó úrt, és megmondtam neki, hogy nem szabályosan vezetett.  Szerencsére többen voltak a szabályosan közlekedők. Ha lesz újabb lehetőségünk: vállaljuk.

– Koncz Nóra –