Gyerekek életét mentheti meg a baleset-megelőzés

Akt.:
Gyerekek életét mentheti meg a baleset-megelőzés
Miskolc – Gyakorlatban is bemutatkozott pénteken a baleset-megelőzési „busz” Miskolcon.

Gyerekek álltak tegnap délelőtt a Miskolcon, a Centrum parkolójában, éppen az eligazítást hallgatták, miként is kell végigmenniük a helyszínen kialakított kerékpáros tesztpályán, hogy a lehető legkevesebb hibapontot gyűjtsék. Az ügyességi verseny mellett a legfiatalabbak praktikus közlekedési tanácsokat is kaptak, amelyek akár életmentőek is lehetnek. A megyei közlekedésbiztonsági alapítvány megalakulása huszadik évfordulója alkalmából megrendezett közlekedésbiztonsági napon mi is ott voltunk, hogy beszélgessünk azokkal, akikért ezt az egészet létrehozták, a gyerekekkel. Szalóki Patrik a többi felsőssel együtt az orra alatt somolygott, amikor látta a kisebbeket ügyetlenkedni a számukra idegen biciklin. Mint a Petőfi Sándor Általános Iskolába járó Patrik elmondta, ő nyerni érkezett.

Már régóta kerékpározik, és a közlekedési szabályokkal is tisztában van, Miskolcon sokszor egyedül közlekedik. Szalmási Erik elmondása szerint nem szokott a városban közlekedni, de aztán kiderült, van egy BMX-e, azzal jár le a Népkertbe kerékpározni. Kérdésünkre azt válaszolta, hogy tisztában van a közlekedési szabályokkal, de aztán kiderült, nem minden KRESZ-táblát ismer. „Amit tudni kell, azt tudom: piros lámpa, zöld lámpa”, mondta. A közlekedésbiztonsági alapítvány által megépített mobil baleset-megelőzési „busznak” tehát lesz dolga: a cél, hogy minél több gyerekhez tudják „elvinni” a közlekedési ismereteket. A buszban nem csak egy komplett kerékpáros ügyességi pálya elemei kaptak helyet, de egy láthatósági szimulátor is.

ÉM-SZP


A gyerekek közlekedésbiztonsága a cél

Miskolc – A húsz éves B.-A.-Z. Megyei Közlekedésbiztonsági Alapítvány egyik legfontosabb céljának és feladatának tekinti a gyermekbalesetek megelőzését, a gyermekek közlekedésbiztonságának növelését.