Gyereke előtt szúrta le feleségét Sajószentpéteren

Sajószentpéter – Harminc centiméteres pengéjű késsel szúrta le 38 éves feleségét egy 42 esztendős férfi Sajószentpéteren. A halálra rémült gyerek megpróbálta kiszedni a kést apja kezéből, de nem tudta megakadályozni a vérontást…

A véres családi dráma még hétfőn délután történt abban a sajószentpéteri lakásban, ahol válásuk után az asszony és férje, valamit tíz esztendős kisgyermekük együtt laktak.
Az egy fedél alatt, de külön élő pár között gyakran volt konfliktus, mert amikor a férfi leitta magát, sokszor szidta korábbi feleségét, és a berendezési tárgyakban is okozott már kárt.

A gyilkosság napján is részeg volt a férfi és sértegette az asszonyt, de most végzetessé vált a konfliktus, mert nem elégedett meg a kiabálással. Egy nagy méretű késsel zárta le a vitát. Tíz éves kislányuk szemtanúja volt a veszekedésnek, és az anyja éltét megpecsételő szúrásnak is. A gyereke megpróbálta elvenni apjától a kést, de nem járt eredménnyel. Késsel sújtott le, és mélyen az asszony mellkasába hatolt a penge.
A történtek után a férfi hívta a mentőket és közölte: “Megszúrtam a feleségem”. A kiérkező orvos már nem segíthetett. Az asszony meghalt. A Miskolci Bíróságon szerdán előzetes letartóztatásba helyezték a férfit emberölés miatt. A bíróság indoklása szerint ugyanis fennáll a szökés, elrejtőzés és tanúk befolyásolásának veszélye is.