Gyerekáldozatok a gazdagságért Nigériában

Jelentősen nőtt a emberáldozatokhoz elrabolt gyerekek száma Nigéria második legnagyobb városában, ahol a feketemágusok előszeretettel használják fel öt évnél fiatalabb gyerekek testrészeit különböző amulettek elkészítésére – írta vasárnap az AFP francia hírügynökség. Míg sok afrikai társadalomban régi hagyománya van az emberáldozatoknak, a nigériai feketemágusok a pár éves gyerekek feláldozásában hisznek.

Az elmúlt három hónapban a kétszeresére nőtt az eltűnt gyerekekről szóló bejelentések száma a Nigéria északi részén található Kano városában – közölte a közmorál javításával foglalkozó kormányügynökség szóvivője az AFP-nek nyilatkozva. Ezt a növekedést megerősítették egy helyi rádió munkatársai is, ahol az utóbbi hónapokban átlagosan heti ötven eltűnt gyerekről közöltek bejelentést, míg előtte ez a szám húsz volt.

Egy helyi gyermekvédő szervezet munkatársa elmondta, hogy a gyerekrablások mindennapossá váltak Kano városában. Az általában kettő és öt év közötti gyerekeket emberáldozatokra használják fel pénzre és hatalomra vágyó emberek, akik “úgy érzik céljuk eléréséhez nincsen más választásuk, mint a gyerekek feláldozása egy fekete mágiához kötött szertartáson”.

Az kanói Bayero Egyetem egyik szociológusa elmondta, hogy bár az emberáldozatoknak hagyománya van sok afrikai társadalomban, Nigériában főleg kisgyerekek testrészeit használják fel a gyors gazdagodás ígérő amulettek és szerek elkészítéséhez. Más afrikai országokban, például Tanzániában az albínók testrészeit használják fel a varázslók.Sporthírek