Gyere-K-épbe

Gyere-K-épbe
Gyere-K-épbe - © Fotó: police.hu
Miskolc – Miskolcon járt az országos gyermekjogi roadshow.


Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) vezetői és munkatársai 2015. május 9-én országos roadshow keretében az Észak-magyarországi Régióban gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek és fiatalok számára szakmai napot tartottak.

A eseménynek a Miskolci Egyetem sportközpontja adott otthont. A rendezvényen jelen volt Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Demeter Ervin kormánymegbízott, Kiss Gábor, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint Dr. Kiss László, az OBDK főigazgató-helyettese.

A nap folyamán a résztvevők gyermekjogi programokon és előadásokon vettek részt, hiszen a programsorozat elsődleges célja a gyermekvédelmi intézményben és a nevelőszülői hálózatban nevelkedő kiskorúak jogismeretének, jogtudatosságának javítása, továbbá az őket nevelő pedagógusok és nevelőszülők ismereteinek bővítése volt. Emellett az érdeklődök különféle sport- és kézműves foglalkozásokon is kipróbálhatták ügyességüket.

A roadshowra kilátogatóknak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, Dudás Péter r. alezredes kollégáival az áldozattá-, a szenvedélybeteggé- és a bűnelkövetővé válás elkerülése érdekében adott tanácsokat és az ismereteket elmélyítő kiadványokat.

-Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –