Gyengébb teljesítmény, hatodik helyezés

Gyengébb teljesítmény, hatodik helyezés
Gyengébb teljesítmény, hatodik helyezés
Három szettben maradt alul Dágon a Vegyész RC a férfi röplabda NB I helyosztójának utolsó összecsapásán.

A Vegyész RC-Kazincbarcika nem tudta megismételni az egy héttel korábban nyújtott teljesítményét, ezért három szettben kikapott Dágon. Az 5-6. helyért zajló páraharc mindent eldöntő, harmadik találkozóján a vendéglátók már az első szettben igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést. A Vegyész azonban tartani tudta a lépést, még a második technikai időnél is szoros volt állás. A hajrában azonban a Dág egy jó sorozattal meglépett, és végül biztosan nyerte meg a találkozó első szakaszát.

A hazaiak alapjátékban ezen a napon jobb teljesítményt nyújtottak: a barcikai együttes nyitásban, fogadásban és feladásban is elmaradt a valós tudásától, ezért ebben a szakaszban alakult ki a legnagyobb különbség. A Dág már a játszma első részében kijátszotta azt az előnyt, ami megnyugvással töltötte el őket. A sárga-kékek – igyekezetük ellenére – nem tudtak visszajönni a meccsbe, így a hajrában csupán valamelyest kozmetikázni tudtak az eredményen.

A vége szoros volt

A lendületben lévő dági gárdát pedig a folytatásban sem lehetett megállítani, a találkozó harmadik felvonása is hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Bokor eredményes nyitásai azonban versenyben tartották a Barcikát. Egyes szakaszokban felnőtt a feladathoz a borsodi csapat, és ekkor volt a legnagyobb esély a szett nyerésre. 24-23-nál azonban egy könnyű labdát kaptak a hazaiak, amivel élni tudtak.

A Vegyész RC-Kazincbarcika a helyosztó mindent eldöntő mérkőzésén gyengébb produkcióval rukkolt elő, mint legutóbb, hazai környezetben. Egy ilyen kiélezett csatában ez pedig elég volt ahhoz, hogy ne legyen esély az idegenbeli bravúrra. Dudás András gárdája ezzel befejezte a bajnokságot, a Vegyész az NB I hatodik helyén zárta a 2013/2014-es szezont.

ÉM-ME


JEGYZŐKÖNYV

Férfi röplabda NB I., Rájátszás az 5-6. helyért, 3. mérkőzés

Dág – Vegyész RC-Kazincbarcika

3-0 (19, 18, 23)

Dág, 100 néző. V.: Csizmarik, Mocsnik.


Dág: Oszucska G., Krupánszki, Horváth, Oszuska Z., Jánossy, Szauter. Csere: Zirzigh (liberó), Balázs B.. Edző: Szauter Ferenc.

Vegyész RC: Csizmadia, Balázs D., Kovács Z., Szabó M., Bokor, Dudás T., Csere: Szántai (liberó), Germuska, Gulyás. Edző: Dudás András.


Szauter Ferenc: – Az év legjobb játékát nyújtottuk a mindent eldöntő helyosztón, ezért megérdemelten nyertük meg a találkozót.

Dudás András: – Gratulálok a Dágnak, a párharcban most játszottak a legjobban, ezt pedig nem tudtuk lekövetni. Rászolgáltak a győzelemre.