boon-sportoldal

2011.09.11. 18:01

Vegyész RC: Továbbra is az élvonalban

A Vegyész RC vasárnap hazai mérkőzéssel nyitja a 2011/2012-es bajnokságot.

A Vegyész RC vasárnap hazai mérkőzéssel nyitja a 2011/2012-es bajnokságot.

Az idei évadban az összeszokottság lehet a legnagyobb előnye a Vegyész RC-Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdacsapatának.

– Úgy gondolom, a kezdőcsapatunk bárkivel felveszi a versenyt, bárkit meg tudunk majd verni, ha jó napot fognak ki a játékosok – kezdte Dudás András, a barcikaiak szakvezetője. – Amennyiben azonban változtatnom kell majd valamilyen oknál fogva, akkor lesz némi gondunk, mert a kispadunk szűk, és a fiatalok tudásban még nem érték el a megfelelő szintet.

Fordítva már nem

A tréner beszélt arról, hogy meglátása szerint továbbra is a Kaposvár a bajnoki cím elsőszámú esélyese, a Kecskemét garnitúrája nagyjából azonos a Vegyészével, a Dunaferr némileg gyengült, a Dág azonban – legfőképpen otthon – valamennyi ellenfelének okozhat kellemetlen perceket.

– A röplabda hírverése szempontjából jó, hogy összevonták az Extraligát az NB I-gyel, azokon a helyeken, ahol eddig csak másodosztály volt, bizonyosan örülnek, hogy egy nagyob tudású csapat ellátogat hozzájuk. Fordítva ez már nem igaz, a meccsek minősége visszaeshet, mert nem lesz olyan harc, olyan látványos labdamenetek.

A Vegyész a közelmúltban több nagy sikert is jegyzett, hiszen nyert bajnokságot és Magyar Kupát is, ennél fogva az elvárás mindig nagy... lehet...

– Régen volt... – reagált minderre Dudás András. – Abból az időszakból mára csupán Szántai Balázs és Lehóczky Laci maradt, akik akkor úgymond a háttérben dolgoztak. Azt viszont jó elmondani, hogy a Vegyész RC továbbra is szerves része a magyar röplabdasportnak, ott van az élvonalban.

Dicséret Árva Milánnak

Az edző reményét fejezte ki, hogy a távozottakat sikerül pótolni, például a Kovács Zoltán/Bokor Elek ,,csere" vonatkozásában, és dicsérő szavakkal illette Árva Milánt, aki a felkészülés során jó produkciót nyújtott, bizonyította, hogy ha még nem is az éles találkozókon, de bátran lehet rá számítani.

– Hogyan állunk anyagilag? – kérdezett vissza Dudás András. – Az önkormányzati támogatás elég az ezévi működésre, és vannak kisebb szponzoraink, de új, nagy, nincs. Egyelőre.

ÉM-MI

Játékosváltozások

A VRCK négy olyan röplabdázójára nem számíthat az új szezonban, aki az előző ősszel még a csapat tagja volt. Szalai Szabolcs Katarból ugyan hazatért, de azzal a lendülettel el is igazolt Ausztriába, az SG Amstettenhez – ahová ,,követte" a feladó, Toronyai Miklós is. Az ütő, Kovács Zoltán Romániában, a CSM Bucuresti csapatánál próbál szerencsét, míg Lónárt Péter (univerzál) a TF-n folytatja tanulmányait, és a játékot is. Az egyetlen érkező az ütő, Bokor Elek, a Dunaferrtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!