Gyenessel a kapuban gyűjtötték be a győzelmet a Macik

Akt.:
Visszavágtak a múltkori, miskolci vereségért
Visszavágtak a múltkori, miskolci vereségért
Miskolc, Debrecen – Debrecenben játszott tegnap este a DVTK Jegesmedvék Mol ligás jégkorongcsapata.

A sérültek közül végül senki sem tért vissza a miskolciaknál, így a Hajdúságban is hiányzott Láda, Booras, Tóth A. és Szilágyi, valamint az első számú kapus, Adorján, akinek a román válogatottal volt kötelessége – így állhatott a kapu elé hosszú idő után Gyenes Dávid (aki 2014 májusában esett át vállműtéten).

A meccs első harmadában egészen a 18. percig kellett várni a „nagy” történésekre, a gólokra, amiből kettőt is szereztek a Macik: előbb 17:05-nél Leppanen talált be a pár nappal korábbi borsodi meccsen kiválóan védő Vay ketrecébe, majd 17:47-nél Cseter volt a legjobb helyen, mindkét találat egyenlő létszámban született.

A második felvonásban két alkalommal is emberfórban játszhattak a piros-feketék, de a Könczeinek, majd a Popkovnak kiosztott büntetéssel sem tudtak élni. A másik oldal küzdött azért, hogy közelebb férkőzzön a Mol Liga címvédőjéhez, ám nem voltak képesek gólt szerezni, ami Gyenes érdeme (is) volt.

A debreceni jég a 35. percben tört meg, amikor Kaskov szépített, és ezzel egy csapásra nyílttá tette az ütközetet. Kevéssel ezután Sagert kapott végleges fegyelmit, az újabb szünetre úgy mentek a csapatok, hogy minimális különbséggel a miskolciak álltak jobban.

Időkérések

A harmadik harmadban, 42:23-nál Hetényi mehetett a büntetőpadra, miután bottal akasztott, a sanszt meg is ragadták a látogatók, hiszen alig 47 másodperc telt el a kiállításból, amikor Cseter küldte be a pakkot a hálóba. A

47. percben Kaskov kapott fegyelmit, Gőz pedig végleges fegyelmit, izzott a jég és a lelátó… A Macik időt is kértek, aztán később, 59:39-nél Popovicsot is „megjutalmazták” egy végleges fegyelmivel a bírók, Muhin mester össze is hívott egy gyors tanácskozást, de a vendégek megőrizték előnyüket és elhozták mind a három pontot.

Mindez tehát azt jelenti, hogy folytatódik tovább a versenyfutás a népkertiek és a MAC Budapest között az alapszakasz-elsőségért. A DVTK Jegesmedvék az alapszakasz 41. fordulójában vasárnap 18 órától a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadják.

ÉM-MI


Tények: jegyzőkönyv

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)

Debrecen, 400 néző. V.: Halassy, Gangel (Sipos, Pálkövi).

Debreceni HK: Vay – Hetényi, Serman, Dancsfalvi, Vaszjunyin, Trosin – Kunaev, Popkov, Hári, Könczei (1), Kaskov 1 – Wéber, Kovács B., Saluga, Vincze (1), Godó – Izsák, Dorogi (k). Vezetőedző: Jevgenyij Muhin.

DVTK Jegesmedvék: Gyenes – Gőz, Dudas (2), Somogyi (1), Dansereau (1), Cseter 2 – Sagert, Leppanen 1, Hajós, Popovics, Miskolczi – Vojtkó, Ritó, Pavuk, Galanisz, Galanisz, Fekti – Kiss B. (k). Vezetőedző: Jason Morgan.

Kiállítások: 22 perc + 10 perc fegyelmi (Kaskov), illetve 12 perc + végleges fegyelmi (Sagert, Gőz, Popovics).

Jevgenyij Muhin: – Nagyon kemény mérkőzés volt, sajnálom, hogy az első harmadban két gólt kaptunk, egy jó Miskolc ellen innen nehéz visszajönni.

Jason Morgan: – Azzal a szándékkal jöttünk Debrecenbe, hogy visszavágjunk a múltkori vereségért, és ez sikerült is. A csapat remekül küzdött, Gyenes jól mutatkozott be a kapuban, fölényben játszottunk, és persze lőttünk három gólt, ebből a szempontból elégedett vagyok. A mérkőzés egyéb körülményeiről, a bíráskodásról inkább nem mondok semmit.