Gyémánt Liga – Kővágó negyedik, Baji és Márton ötödik Monacóban

Budapest/Monte-Carlo – Kővágó Zoltán diszkoszvetésben negyedik, míg Baji Balázs 110 méter gáton, illetve Márton Anita súlylökésben ötödik lett a monacói atlétikai Gyémánt Liga-viadalon.

Kővágó 61,67 méteres kísérlettel érdemelte ki a negyedik helyet, a győzelmet 65,57-tel a tavaly világbajnok lengyel Piotr Malachowski harcolta ki.

A férfiak 110 méteres gátfutásában Baji – aki múlt szombaton 13.28 másodperces országos csúccsal ezüstérmes lett az amszterdami Európa-bajnokságon – ezúttal 13.45 másodpercet futott. A leggyorsabb a spanyol Orlando Ortega volt 13.04-gyel.

Az idén fedettpályás világbajnokságon, illetve a vasárnap zárult szabadtéri Eb-n is ezüstérmes Márton 18,36 méterig jutott. Győzött a kétszeres olimpiai és négyszeres világbajnok új-zélandi Valerie Adams – a viadal honlapja szerint – 20,05 méterrel. Ő, valamint a második helyezett, tavaly vb-aranyérmes, aktuális Európa-bajnok német Christina Schwanitz, valamint a harmadik, a márciusi fedett vb-n győztes amerikai Michelle Carter is részt vesz majd hétfőn, Székesfehérváron a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s