Ágyba csalta a 4 éves kislányt

Ágyba csalta a 4 éves kislányt
Felügyelete alatt álló 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettének ügyében hirdetett nem jogerős ítéletet a megyei bíróság dr. Fázsi László bűntetőtanácsa. Erőszakos cselekmények [.doc – 41KB]

Az alig 16. életévét betöltött felsőszabolcsi településen lakó büntetett előéletű vádlott fiatal kora ellenére nem először állt a bíróság előtt hasonló bűncselekmény elkövetése miatt. Korábban 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetés kapott, a mostani bűncselekményt próbaidőn belül követte el. Sőt, jelenleg két ügyben is folyamatban van ellene büntetőeljárás.

A megyei főügyészség vádirata szerint a legutóbbi bűncselekményt ez év február 13-án követte el. Rokonai azzal bízták meg, hogy távollétükben vigyázzon a három kiskorú gyerekükre, mivel azok jól ismerték a vádlottat. Eljött az este, lefekvéshez készültek, amikor a vádlott megkérte a négyévek kislányt, hogy feküdjön mellé. Szerencsére csupán odáig jutott el, hogy a gyerekkel fogdosatta a nemi szervét, úgyszintén fogdosta ő is a kislányét. A közben hazaérkezett családtag miatt a vádlott cselekményét abbahagyta…

Kóros elmeállapotú

Az enyhén kóros elmeállapotú vádlott a nyomozás során tett beismerő vallomást, a bíróság előtt nem szólalt meg, ám a bizonyítékok, pszichológus vélemény és a tanúvallomások bizonyították bűnösségét.

A effajta bűncselekményt a törvény 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel bűnteti.Mivel a vádlott fiatalkorú, így az ő esetében a maximálisan kiszabható büntetés 5 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés.

A tényállást mérlegelve a büntetőtanács 3 év börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben és elrendelte az említett 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetés letöltését is.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott, védője és törvényes képviselője 3 nap gondolkodási időt kért.

– Fullajtár András –