Gyanúsítottként hallgatták ki Dominik édesanyját

Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök szerdán a Margitszigetről eltűnt kétéves Takács Dominik édesanyját – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében. A rendőrök kedd óta nyomoznak az ügyben bűncselekmény – kiskorú veszélyeztetése – miatt. Azért gyanúsították meg a kisfiú anyját, mert a nő a vízpart közelében felügyelet nélkül hagyta a gyermekét, aki bármikor elindulhatott a folyó felé. Az anya megtagadta a vallomástételt.

Takács Dominik augusztus 3-án, délután egy óra körül tűnt el a Margitszigetről, ahol édesanyjával sétált. A gyermeket a nő – állítása szerint – néhány másodpercre magára hagyta, amíg innivalóért ment. Amikor azonban ment volna vissza a kisfiúhoz, a gyermek épp elindult a partra vezető lépcsőn a víz felé. Az anya állítólag elesett, és másodpercekre az eszméletét vesztette. Mire magához tért, a kisfiúnak nyoma veszett.

A rendőrség először közigazgatási eljárás keretében kereste a fiút: átkutatták a Margitszigetet és a Dunában is keresték. Mivel az anyja többször ellentmondásba keveredett önmagával, a nyomozók átkutatták a kisfiú otthonát is.

A gyerek eltűnésével egyidőben nyoma veszett apjának is, akit különféle bűncselekmények miatt köröztek. A férfit múlt héten fogták el, érdemi vallomást azóta sem tett.

Takács Dominik körülbelül 97 centiméter magas, szőke göndör hajú és szürkés-zöld szemű. Eltűnésekor szürke pólót, kék sortot és kék szandált viselt.Sporthírek