Gyanúsított lett a MIÉP-JOBBIK Harmadik Út társelnöke

Gyanúsítottként hallgatta ki a vám- és pénzügyőrség Kovács Dávidot, a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út Párt gazdálkodásának ügyében – tudta meg a Független Hírügynökség. Az üggyel kapcsolatban 2009 augusztusában indult nyomozás, az ügyészség a vám- és pénzügyőrséget bízta meg a számvitel rendjének megsértése kapcsán indított vizsgálattal. Kovács Dávid a 2006-os választásokra alakult pártszervezet társelnöke volt Csurka István mellett.

Az ügy kapcsán a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) a Független Hírügynökséggel azt közölte, hogy a tanúkihallgatások, megkeresések, házkutatás és lefoglalás, valamint igazságügyi szakértői vélemény beszerzése után, a megszerzett bizonyítékok alapján novemberben egy gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben. A VPOP által meg nem nevezett gyanúsítottat ” folytatólagosan elkövetett számvitel rendjének megsértése bűntettével” gyanúsítják. A nyomozás érdekében részletesebb tájékoztatást nem adhatott a pénzügyőrség, annyit azonban közöltek, hogy a nyomozást várhatóan 2011 első negyedévében befejezik.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a gyanúsítottként kihallgatott férfi Kovács Dávid, a párt társelnöke. Kovács Dávid egyébként a Jobbik egyik alapítója, első elnöke, később alelnöke volt, de 2008-ban kilépett a pártból.

A nyomozást még 2009 nyarán rendelte el az ügyészség a 2006-os választásokra alakult “MIÉP-Jobbik a Harmadik út” pártszövetség gazdálkodása ügyében. Korábbi sajtóinformációk szerint a párt 2 év alatt több mint 70 millió forint állami támogatást kapott, ám a pénzzel nem számolt el, a feljelentést az Állami Számvevőszék tette.