Gyalázták a neten a kormányfő fiát – Színes bulvár lap

Megszüntette hozzáférését az iwiw közösségi portálon Gyurcsány Bálint, a miniszterelnök fia. A lap információi szerint azért, mert tavaly szeptember óta több gyalázkodó, fenyegető levelet kapott.

A Kormányszóvivői Iroda a lap érdeklődésére annyit mondott: a miniszterelnök gyermekei nem közszereplők, ezért nem kívánnak arra válaszolni, hogy pontosan mit tartalmaztak a gyalázkodó levelek, és arra sem, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH), illetve köztársasági Őrezred tanácsára hagyta-e ott az iwiwet Gyurcsány Bálint.

Orbán Viktor két gyermeke is felhasználója az oldalnak, de még nem kellett hasonló inzultussal szembesülniük – tudta meg a lap a Fidesz Sajtóosztályától.
Szintén elérhető a portálon Hankó-Faragó Miklós (SZDSZ) igazságügyi államtitkár lánya is, akinek a site-ról szerezett képeivel kampányoltak a jobboldali szélsőségesek a gyermekpornográfiáról szóló törvény módosítása kapcsán.

Az NBH egyébként már tavaly májusban figyelmeztette a politikusokat a “wiwezés” veszélyeire. A lap próbálta az oldalt üzemeltető T-Online illetékeseit elérni, hogy megtudják: ki lehet-e szűrni a gyalázkodó, fenyegető levelek küldőit. A vállalattól azonban senki nem nyilatkozott.Sporthírek