Gyakorolnak a sofőrök, ismét Tátrák a pályán Miskolcon

Régi és új villamos. Néhányszor látjuk majd a napokban az utóbbit is
Régi és új villamos. Néhányszor látjuk majd a napokban az utóbbit is - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Régi „ismerős” tűnt fel a miskolci villamospályán, egy majdnem elfeledett jármű.

Újból lehetősége van kicsit nosztalgiázni azoknak, akik szerették a korábbi miskolci villamostípusokat, november 20-ától ugyanis újból megjelenik a síneken egy-két Tátra típusú villamos.

– A régebbi gépeken a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járművezetői gyakorolnak, hiszen ezeken is le kell vezetniük meghatározott számú órát ahhoz, hogy a jövőben is megmaradjon típusvizsgájuk ezekre a szerelvényekre – közölte a városi közlekedési cég.

Miskolcon egyébként az év nagy részében kizárólag az a 31 darab új, alacsonypadlós Škoda villamos közlekedik, melyet még a Zöld Nyíl villamosprojekt keretein belül szerzett be a város.

Csak ritkán járnak

Ezek, és a nosztalgiavillamosok mellett hat darab Tátra villamost is megtartott a közlekedési vállalat, melyek jellemzően a típusvizsgák esetén gurulnak ki a sínekre, valamint olyan kivételes helyzetekben közlekednek, mikor a forgalmi helyzet úgy kívánja.

Szintén a Tátra kocsik közül kerül ki minden évben a miskolciak, illetve a turisták körében is rendkívül népszerű adventi villamos is. A „gyakorló” Tátrák éppen az idei adventi villamos forgalomba állásáig, vagyis december másodikáig közlekednek.

ÉM-TÁ