Gyakorol, utazik, versenyez és tanul Bartha Ákos

Akt.:
Gyakorol, utazik, versenyez és tanul Bartha Ákos
Miskolc – Jól áll a judós Bartha Ákos szénája: szinte biztos, hogy ott lesz a pozsonyi Európa-bajnokságon.

A Miskolci VSC 21 éves versenyzője a napokban a németországi Sindelfingenben járt, ahol felnőtt Európa Kupa-viadalon állt tatamira. A 60 kilósok között próbált szerencsét, és majdnem szerencsével is járt: pici hiányzott az aranyérméhez.

Kockáztatott

– A döntőben 5 perc alatt én és az ellenfelem, azaz mindketten három-három intést kaptunk – idézte vissza a finálét Bartha Ákos. – Öt másodperccel a vége előtt dobtam egy nagybelsőt, ennek lendülete azonban megtört, így nem adták meg. Annak érdekében, hogy megszerezzem az aranypontot, kockáztattam, riválisom azonban megkontrázott és kiemelt. Nagyon közel álltam a végső sikerhez, amely sajnos nem jött össze nekem. A múlt pénteken mentünk Németországba, ahol szombaton versenyeztünk, majd hétfőn és kedden ott maradtunk mesteremmel, Shima Tatsutóval. Edzőtáboroztunk egy „kicsit”: ez jó volt, mert azokkal küzdhettem, akikkel ott csatáztam és eredményesen készültem fel a soron következő viadalokra. Ez az esemény egyébként nem jelentett pluszköltséget klubunknak, ugyanis kiadásomat a szövetség állta.

A német földön szerzett második helyével az MVSC fiatalja csaknem bizonyosan kiharcolta az EU23-as Európa-bajnokságon való szereplés jogát, lévén, hogy az Európa Kupa válogató is volt a kontinensviadalra.

Pozsony és Belgrád

– Az Eb-t novemberben Pozsonyban rendezik – folytatta Bartha Ákos. – Az utazásig azonban még sok víz folyik majd le a Sajón. A mostani hét végén a felnőtt magyar bajnokság vár rám, s az a célom, hogy megnyerjem a 60 kilósok csatáját. Az ob-t követően két válogató vár rám, majd Európa Kupa-viadalra utazom a szlovák fővárosba. Ezt októberben Belgrádban „fejelem” meg, a szerb fővárosban ugyancsak Európa Kupán lépek fel. Ha minden lecseng, akkor más eseményem már nem lesz, így az ősz végén, a tél elején egy kis pihenéshez jutok. Szükség is lesz az „áramszünetre” ahhoz, hogy januárban újult erővel kezdhessem el a munkát.

– ÉM-KT –