Így is erős a Loki

A debreceni bajnokcsapat a Tatabánya ellen már az első mérkőzésen közel került a továbbjutáshoz.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a DVSC-AVE Ásványvíz alakulata az élvonal újoncához, a bajnokságban a kilencedik helyen álló Tatabányához látogatott. A kupasorozat jelenlegi csatározásai során a továbbjutás sorsáról két mérkőzés dönt, éppen ezért Supka Attila, a Loki vezetőedzője nyugodt szívvel küldhetett pályára egy olyan alakulatot, amelyben főleg azok jutottak szóhoz, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak.

A többek között Sándor Tamást, Halmosi Pétert, Bojan Brnovicsot, Ibrahim Sidibét nélkülöző debreceniek a kezdeti „tapogatózás” után már a 14. percben vezetéshez jutottak, amikor is Dombi Tibor futott el a jobbszélen, beadását Georgi Hrisztov közelről a hazaiak kapujába helyezte. A hazaiak próbáltak egyenlíteni, de a lehetőségeiket elpuskázták, majd a folytatásban a DVSC stabilizálta a hátsó sorát, és helyzetekig sem nagyon jutott el a Tatabánya.


Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Csőszer FC Tatabánya Auto Trader–Debreceni VSC-AVE Ásványvíz 0–2 (0–1).

Tatabánya 1500 néző, vezette: Dubraviczky.
Tatabánya: Turi – Kerényi, Németh K., Filó, Rajnai – Tóth Z., Balog Z.,
Deme (Szabó Z., 73.), Hajdu – Márkus (da Silva, 76.), Nagy T. Edző: Sisa Tibor.
Debrecen: Tomic – Kiss Z., Éger, Máté, Szabó O. – Dombi, Virág, Madar,
Dzsudzsák – Hrisztov (Jeremiás, 68.), Ferenczi (Hengemühle, 74.).
Edző: Supka Attila.
Gól: Hrisztov (14.), Dzsudzsák (55.).
Sárga lap: Deme (71.), Nagy T. (88.), ill. Virág (4.), Éger (27.), Dzsudzsák
(69.).

A Loki előnye birtokában elsősorban a biztonságos játékra törekedett, Márkusékban pedig nem volt annyi erő, hogy egyenlíteni tudjanak. Sőt, az a lelkesedésük, ami addig jellemezte a hazaiakat, az az 55. percben tovább csökkent, ekkor ugyanis ismét Dombi adott gólpasszt, ám ezúttal Dzsudzsák Balázs 14 méterről vette be Turi kapuját. Gyorsan szépíthetett volna a Tatabánya, ám a hazaiak gólkirályjelöltje, Márkus óriási ziccerben Tomic kapuja fölé bombázott. Válaszként Dzsudzsák duplázhatott volna, de a debreceni tehetség is elrontotta a lehetőségét.

A folytatásban egyik csapat sem tudott gólhelyzetet kialakítani, vélhetően a Loki már nem akart, míg a Tatabánya nem tudott újítani, így maradt a 0-2-s eredmény. Ezen a mérkőzésen a DVSC csak annyit adott ki magából, amennyi igazán szükséges volt a győzelemhez. A visszavágó két hét múlva, Debrecenben rendezik.

T.Cs.További hírek a haon-sportoldal kategóriából