Gúr Nándor: „Nálam már rég megbukott a Fidesz!”

Miskolc – Félidejéhez érkezett a második Orbán-kormány – ebből az alkalomból tartott afféle „zárszámadó” sajtótájékoztatót Gúr Nándor, az MSZP országos alelnöke, országgyűlési képviselő.

Mint elmondta, az elmúlt két év nem a társadalmi igazságosság és a méltányosság jegyében zajlott, majd sorolni kezdte a Fidesz azon választási ígéreteit, amelyek nem csak hogy teljesültek, de azoknak éppen az ellenkezője következett be.

„Nyomorba döntötték a nemzetet”, mondta Gúr Nándor, és felidézte, hogy Magyarországon a Fidesz kormányzat kezdetén 2,7 millióan éltek, ma négymillióan élnek a létminimum alatt. 1,2 millió ember jövedelme a szegénységi küszöböt sem éri el, és 450 ezer gyermek éhezik. Gúr Nándor szerint az egykulcsos adórendszer bevezetése, az adójóváírás kivezetése, a családtámogatási rendszer átalakítása, az áfa-emelés, a különadók mind a kiskeresetűeket sújtják. A politikus beszélt még a rokkant- és korhatár előtti nyugdíjasokról, akik elesnek egy sor korábbi kedvezménytől, a dolgozóktól, akiket hátrányosan érintett a munka törvénykövének módosítása, a munkanélküliekről, akik annak ellenére mindössze háromhavi ellátásra jogosultak, hogy hazánkban az átlagos álláskeresési idő másfél év. Szót ejtett még a gyógyszerkassza, az oktatás, a felsőoktatás, az egészségügy és Magyarország nemzetközi kapcsolatainak „szétveréséről”, és a közbiztonság romlásáról is.

Kettősség van jelen az országban, mondta: egyfelől a luxus, amikor a kormány oda ad, ahol nem hiányzik, más felől a megszorítás, amikor azoktól vesz el, akik segítségre szorulnak.

ÉM-SZP

Címkék: , ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .