Gumiipari szakmérnöki képzést tervez a Miskolci Egyetem

Akt.:
Budapest/Miskolc – Gumiipari szakmérnöki képzést tervez a Miskolci Egyetem az Apollo Tyres Hungary támogatásával.

Az egyetem és a gumiabroncsgyártó cég közös közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy több hónapos egyeztetés után együttműködési keretmegállapodást kötöttek a képzés támogatásáról. A dokumentumot november elején írta alá az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója, Kannan Prabhakar és a Miskolci Egyetem rektora, Torma András.

A megállapodás értelmében a Miskolci Egyetem járműipari és a hozzá kapcsolódó képzéseit az Apollo Tyres nemzetközi csapata tapasztalataival segíti majd. A tervek szerint az Apollo gyakorlati helyet fog biztosítani az intézmény hallgatóinak gyöngyöshalászi gyárában, és az egyetemmel kötött keretszerződés lehetőséget ad arra, hogy részt vegyen az elméleti oktatásban és a tanszéki K+F tevékenységek megvalósításában is.

A tervek szerint a szakmérnöki képzés a 2016-os őszi félévben indul Miskolcon.

Az Apollo Tyres 2017 első negyedében nyitja meg mintegy 146 milliárd forintos zöldmezős beruházással épülő gumiabroncsgyárát Gyöngyöshalászon, ahol évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra. A gyár csaknem ezer munkahelyet teremt.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s