Gumicsizmában főzték a halászlevet

Gumicsizmában főzték a halászlevet
Nem csupán a vendégmarasztaló szatmári sár tartotta csütörtökön Túristvándiban a látogatókat, a nemzetközi halászléfőző verseny különleges ízei és érdekes programja érdeklődők sokaságának nyújtott kikapcsolódási lehetőséget.

Vezérrendezvénynek nevezhető a túristvándi megmérettetés, hiszen nyolc éve ezzel a találkozóval indult a Szatmári Fesztivál – emelte ki dr. Hanusz Árpád, a Falusi Turizmus Országos Szervezetének alelnöke, s hozzátette: büszkeségre ad okot, hogy ehhez környékbeli települések sora csatlakozott, így mára országosan egyedülálló rendezvénysorozat jöhetett létre.

Lakatosné Sira Magdolna polgármester a fesztivál jelentőségének elemzésekor kiemelte: a résztvevő falvak fáradozásainak az otthonteremtés, az ittmarasztalás illetve az itt megmaradás az elsődleges célja.

Idén 31 csapat versengett egymással, s az önkormányzatok, egyesületek, valamint intézmények képviselői között az ország távoli megyéiből és Szlovákiából érkezettek is megmutatták főzőtudományukat.

A kötelezően készítendő halászlé mellett természetesen számos specialitással örvendeztették meg a csapatok a kóstolni vágyókat, akiket garabonciások, néptáncosok, ének- és mesemondók szórakoztanak késő estig.

– Koncz Nóra –