Gumiarcokat várnak a Grimasz Fesztiválra

Minden a vidámságról szól majd november első hétvégéjén Csepelen, egy bevásárlóközpontban, Magyarország első Grimasz Fesztiválján. Dombóvári István humorista a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a többi között bohócelőadások, arcfestők és kézműves foglalkozások várják majd az érdeklődőket november 6án és 7-én. A rendezvény csúcspontja várhatóan a vasárnapi grimaszverseny lesz. A megmérettetésre bárki jelentkezhet, a nevezés és minden program ingyenes.

Grimasz Fesztiválnak, azaz a vidámság hétvégéjének ad otthont november 6-án és 7-én a Csepel Plaza. A hétvégén lesz rengeteg családi program, a többi közt bohócelőadás, kézműves foglalkozások, élőszobor-nevettetés, arcfestés, játszóház és különböző meglepetések. A kacagás nagymesterei, azaz a Hahota Klub tagjai mindkét nap 11, 14 és 16 órakor tartanak foglalkozásokat. A fesztivál ideje alatt keresik a legszebb mosolyú látogatót is. A bevásárlóközpont mozijában mindeközben 2010 egyik legjobb és legviccesebb animációs filmjét, a Grut vetítik.

A kétnapos rendezvény fő programja a vasárnap 10 órakor kezdődő grimaszverseny lesz. A megmérettetésre bárki jelentkezhet. A versenyzők feladata, hogy mindenféle segédeszköz, illetve kezek, lábak nélkül grimaszoljanak, és megnevettessék a közönséget. A jelentkezőket Dombóvári István humorisa, Kerekes József és Scherer Péter színművészek zsűrizik. Két kategóriában lehet indulni: a 18 éven aluliak, és a 18 éven felüliek versenyében. Előbbi kategóriában a győztes egy kerékpárt vihet haza, a felnőtteknél pedig egy profi fényképezőgép a főnyeremény.