Helyi gazdaság

2010.09.08. 20:25

Minden eddigi rekordot megdöntött a svájci frank szerdán

<p>Minden eddiginél magasabbra kúszott a svájci frank árfolyama szerdán. Volt, hogy napközben 226,5 forintba is került az alpesi deviza. Érdemi csökkenés csak azután volt érezhető, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter bejelentette, jövőre 3 százalék alá szoríthatják a költségvetési hiányt, és az idei 3,8 százalékos deficit is biztosan tartható.</p>

A svájci frank árfolyama a forinthoz képest a napokban folyamatosan döntötte meg a korábbi rekordokat. Szerda reggel az alpesi devizáért valamivel több mint 225 forintot kértek a bankközi devizapiacon, ami minden korábbinál több volt. Ez napközben 226,5-re is felkúszott, de délután, Matolcsy György bejelentését követően javult a helyzet. Este 18 órakor a frankot kereken 223 forinton jegyezték, ami az esti órákban sem változott.

A forint az euróhoz képest is gyengült a szerda reggeli órákra. A közös uniós pénzért 288 forintot kértek a bankközi devizapiacon, sőt napközben 289,5-ig emelkedett az árfolyam. Délutánra azonban a közös európai pénz is olcsóbb lett: este 18 órakor egy euróért 287,1 forintot kellett fizetni.

Az amerikai dollár nem változott lényegesen a keddi értékekhez képest, továbbra is 226 forint körül mozog. Este 18 órakor 225,4 forinton állt, és ekörül maradt az esti órákban is.

- Független Hírügynökség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!