Gulácsi Péter a Liverpoolba igazolt

Liverpoolba szerződött az MTK 17 éves kapusa, Gulácsi Péter. Németh Krisztián és Simon András után már a harmadik magyar labdarúgót igazolta le idén nyáron az FC Liverpool csapata.

Gulácsi Péter, az őt képviselő Careers Management Group vezetőinek társaságában, 1+2 éves profi szerződést írt alá az Anfield Roadon.

Az utánpótlás válogatott kapus és a két klub opciós szerződést kötött. A játékos egyelőre egy évre kölcsönbe kerül Liverpoolba, később az idei BL döntős csapat vezetése dönt arról, hogy végleg leigazolják-e a játékost. Gulácsi Péter korábban a Sándor Károly Akadémia és a Liverpool között fennálló partneri viszonynak köszönhetően tíz napot töltött a Liverpool edzőközpontjában. A 17 éves játékos a Liverpool tartalékcsapatához csatlakozik majd, amely Rafael Benitez irányításával együtt készül a felnőtt csapattal.

“Közel fél éves reménykedéssel, és izgalmakkal teli időszak végére tett pontot ez a szerződés. Még márciusban küldött nekem egy dedikált kesztyűt Pepe Reina, de bevallom akkor csak nagyon titkon reméltem, hogy egyszer majd közösen gyakorolhatunk. Azóta mintha álomvilágba élnék, hiszen júliusban már többször is együtt edzhettem vele. Amikor először itt jártam nagyon sokan voltunk kapusok, és őszintén szólva kevés esélyét láttam annak, hogy már ebben az átigazolási szezonban ide kerülhetek, de a menedzsereim végig bíztattak. Amikor aztán közölték velem, hogy a Liverpool vezetői a leigazolásom mellett döntöttek, határtalanul boldog voltam” – mondta el nem sokkal az aláírás után Gulácsi Péter.

Gulácsi Péter kivételes tehetség, nem titok, hogy rendkívül komoly verseny zajlott érte, hiszen nemzetközi szakemberek szerint is az egyik legtehetségesebb magyar játékosról van szó. Több Premier League csapat is ajánlatot tett Péterért, más országokból is keresték, ám a hónapok óta előkészítés alatt álló ügyletben a liverpooliakkal senki nem versenyezhetett. A LiverpoolnálRafa Benitez és stábja nagyon komolyan, hosszútávon számol Péterrel, aki az elmúlt hetekben számos alkalommal edzett együtt a felnőtt csapattal, sőt nem egyszer csak ő és Reina vettek részt ezeken az edzéseken. Hatalmas előny számára, hogy magas szinten beszél angolul, így a beilleszkedéssel egy pillanatnyi problémája sem volt” – mondták a Careers Management Group tulajdonos-igazgatói Kövesdi Viktor és Pataky Tibor.Sporthírek