Guinness rekordra készül egy fővárosi iskola a Ne vásárolj semmit! napon

Guinness rekordra készül egy fővárosi iskola a pénteki, nemzetközi Ne vásárolj! napon.

Dóczi Zsóka a VII. kerületi Bárdos Lajos elnevezésű iskola magyar tanára a Független Hírügynökségnek elmondta: a tanulók arra készülnek, hogy a lehető legtöbb üres kosarat gyűjtsék össze, így akadályozva meg a szülőket a vásárlásban. Szeretnék, ha péntekre legalább ezer kosár gyűlne össze.

Dóczi Zsóka elmondta: a gyerekek már hétfő óta hozzák otthonról a kosarakat, amelyeket pénteken a tornateremben helyeznek el, és a rekordkísérletet hivatalosan is hitelesítik. Minden kosárról fotó készül majd és a gyűjtésben résztvevő gyerekeknek tombolán ajándékokat sorsolnak ki – tette hozzá.

A tanárnő azt is közölte: két éve a költészet napján az iskola már felálított egy Guinness rekordot:, amikor 635-en egyszerre egy időben egy helyen szavaltak együtt. Az április 11-i dátum miatt összesen 11 verset szavalt el a tömeg.

A Ne vásárolj semmit! napot egy kanadai reklámszakember, Ted Dave találta ki, aki 1992-ben vetette fel, kellene egy olyan nap, amikor a reklámok, a felesleges túlfogyasztás ellen tiltakoznak. Magyarországon tízedik alkalommal rendezik meg ezt a napot a Tudatos Vásárlók Egyesületének kezdeményezésére.
– Független Hírügynökség –

 További hírek a Magyarország kategóriából