Guinness-rekord kísérlet a hatodik Nemzetközi Grillfesztiválon Szegeden

Guinness-rekord kísérletre készülnek az idén augusztus 15-és 20-a között hatodik alkalommal megrendezett szegedi Nemzetközi Grillfesztiválon. A mesterszakácsok arra tesznek kísérletet, hogy elkészítsék a világ legnagyobb adag ínyenc káposztás cvekedlijét. A két mázsa vecsési káposztából és 1 mázsa tésztából főzött rekordmennyiségű ételt bárki megkóstolhatja, a látogatók között ugyanis a káposztás tésztát szétosztják – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Koch Mária, a Szegedi Nemzetközi Grillfesztivál ügyvezetője.

A hatnapos grillfesztivál nyitóprogramja a Guiness-rekord kísérlet. Benke László Oscar-díjas mesterszakács irányításával 300 kilónyi káposztás cvekedli készül pénteken délben. Arra vállalkoznak a szakácsok, hogy két óriás-serpenyőben 1 mázsa nyolc tojásos fodros kockából és 2 mázsa vecsési káposztából elkészüljön a világ legnagyobb adag káposztás tésztája – tájékoztatott Koch Mária.

A fesztivál nyitónapján grillversenyt is rendeznek, amelyen amatőrök és profik szakácsok egyaránt összemérhetik tudásukat. Mások mellett csapatot indít idén az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend, a Királyi Mesterszakácsok, illetve több határon túli neves konyhaművész is – mondta el érdeklődésünkre a fesztivál ügyvezetője. A győztesről egy hattagú nemzetközi zsűri dönt majd a délután folyamán, amelynek elnöke idén is Benke László.

A grillfesztiválon idén is bemutatkozik Dósa Tibor mesterszakács királyi konyhája, és a látogatók megcsodálhatják Pavlicsek Csaba zöldségszobrász kompozícióját is.

Ebben az évben is lesznek kulturális programok a hatnapos gasztronómiai fesztiválon. Mások mellett színpadra lép Gáspár Laci és a Martonosi Révész Együttes is, valamint lett, litván, baszk, orosz, török és portugál néptáncegyüttesek is bemutatkoznak a rendezvényen.

A Nemzetközi Grillfesztivál programjai ingyenesen látogathatók.

Bővebb információ és részletes program a: www.szeretemszegedet.hu oldalon olvasható.