Nyolcezer darab tyúk-, és kétezer fürjtojást használtak fel a főzéshez. Egy két méter átmérőjű és húsz centiméter magas edénybe, vödrökből öntötték a keményre főtt és feldarabolt tojásokat. Hozzávalóként – ötszáz évvel ezelőtti recept alapján – hagymát, szarvasgombát, fűszereket adtak.
“Mangalica szalonnával és zsírral készül, makói hagymával, erdő-mező gombáival, és hántolt búzával készítjük elő a kemény tojást. Erdő-mező fűszereivel ízesítjük: kakukkfű, csombor, borsikafű, bors és só kerül bele” – mondta a Független Hírügynökségnek Benke Laci bácsi, olimpiai és világbajnok mesterszakács.
A tojásos étel várhatóan bekerül a Guiness rekordok könyvébe is, hiszen a tízezer tojásból hétszáz kilogrammnyi ételt készítettek, amelyből hatezer adag lett. Ez a világon eddig senkinek sem sikerült. A Guinness megfigyelők mindent rendben találtak, a hitelesítés azonban néhány hetet igénybe vesz.
A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .