Guatemalai banánnal érkezett a potyautas Miskolcra

Akt.:
A vadaspark új lakója
A vadaspark új lakója - © Fotó: Tóth István
Miskolc – Egyik kedvenc pihenőhelye a banánlevelek között van.

Nem várt fordulat érte azt a miskolci gyümölcsárust, aki a Guatemalából érkezett friss banánok között egy mexikói leveli békát talált. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark segítségét kérte, így most ideiglenesen a vadasparkban vendégeskedik a nagyutazó kisbéka. Veress Tamás, az intézmény gyűjteményi vezetője elmondta, hogy a tanácstalan kereskedő segítséget kért tőlük, miután váratlan vendégére bukkant, ők pedig szívesen fogadták azt be. A Közép-Amerikában honos mexikói leveli béka szülőföldjén nem veszélyeztetett, gyakori fajnak számít.

beka1

Éjszakai életmódot folytat, és egyik kedvenc pihenőhelye a banánlevelek között van. Ez jelenthette vesztét a Miskolcra utazó példánynak is, akit valószínűleg véletlenül leszüreteltek a gyümölccsel együtt. Nagyjából 3 hetet utazott a banánok között, és Tamás elmondása szerint úgy tűnik, ez nem viselte meg. Bár alapvetően rovarevő fajról van szó, a banánok között találhatott apró falatokat, amikkel kihúzta a nagy utat. Most egy ideig a vadasparkban vendégeskedik, ahol megadnak neki mindent, amire szüksége van. Hosszú távon azonban nem tudja befogadni az intézmény, úgyhogy jelenleg befogadó állatkertet keresnek neki.

beka2

Addig is biztosítják a természetes életteréhez hasonló, magas páratartalmú környezetet, illetve apró rovarokat kap – majd remélhetőleg megtalálja új, immár végleges otthonát.

ÉM-KCS


Több mint tízezer kilométert utazott a banánokkal a potyautas Miskolcra - illusztráció
Miskolc – Nem várt meglepetésre bukkant a Guatemalából érkezett banánszállítmány között egy miskolci gyümölcsárus! Azonnal a Miskolci Állatkert segítségét kérte... Különleges lakó költözött a miskolci állatkertbe. Egy helyi gyümölcsárushoz ugyanis egy szállítmány banán érkezett Guatemalából. Kics...