Grúzia lelőtt egy orosz katonai gépet?

A grúz hadsereg rálőtt egy orosz repülőgépre, amely megsértette légterét, közölte péntek késő este a grúz belügyminisztérium egyik magas rangú tisztségviselője. Oroszország tagadta, hogy Grúzai fölé repült volna az orosz légierő gépe. Grúzia már többször vádolta légterének megsértésével Oroszországot.

Augusztus 22-én, szerdán fél 11 körül Abházia felől egy katonai gép a grúz légteret megsértve az ország fölé repült, és a grúz hadsereg tüzet nyitott rá, közölte Sota Utiasvili, grúz belügyminisztériumi tisztségviselő az AFP francia hírügynökséggel. Azt nem tudta megerősíteni, hogy a gépet lelőtték, de azt elmondta, hogy a területen nagy tűz ég.

Az orosz légierő szóvivője provokációnak tartotta a bejelentést, és megismételte, hogy az orosz légierő nem repült Grúzia légterébe. Az elmúlt hónapban a kaukázusi ország többször is azt állította, hogy orosz gépek repültek területe fölé, és egy alkalommal még egy bombát is ledobtak egy falu közelébe.

Utiasvivili közölte, hogy a grúz hatóságok még nem vizsgálták meg az állítólag lelőtt gép roncsait, mert az ott égő tűz miatt nem tudták megközelíteni a területet. Egyelőre azt sem tudták teljesen biztosan megmondani, hogy a gép orosz volt-e.Sporthírek