GÖRÖG ERDŐTÜZEK: már 37 halott

Már 37 halottja van a Görögország déli részén pusztító tüzeknek, közölte a tűzoltóság szombaton, miután újabb holttesteket fedeztek fel az éjszaka. A magyar nagykövetség nem tud arról, hogy magyarok is lennének az újabb áldozatok között.

A görög tűzoltóság szerint az áldozatok száma tovább nőhet, ahogy a hatóságok emberei átfésülik a tűz által érintett területeket. A magyar nagykövetség szerint nem valószínű, hogy magyarok is áldozatul estek, mert a lángok leginkább a Peloponnészoszi-félsziget belső területein pusztítanak, ahol általában nem tartózkodnak Magyarországról érkezett turisták. A még tegnap felfedezett 16 áldozat között biztosan nem volt magyar.

A görög miniszterelnök péntek este az Európai Unió segítségét kérte az erdőtüzek elleni küzdelemhez, és a helyzetet “példátlan tragédiaként” jellemezte. A tűzoltóság szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a helyzet nagyon bonyolult, mert az erős szelek miatt nagyon gyorsan terjednek a tüzek. Az áldozatok közül többen menekülés közben, az autóikban haltak meg, miután körbezárták őket a lángok.