GÖRÖG ERDŐTÜZEK – 30 ciprusi tűzoltóval dolgoznak együtt a magyarok

30 ciprusi tűzoltóval együtt dolgozik az a 18 magyar tűzoltó és egy orvos, akik hétfőn reggel indultak Budapestről Görögországba, hogy segítsenek a napok óta tomboló tüzek oltásában. A ciprusiak a levegőből, a magyarok pedig a földön oltják az erdős cserjés területet Évia szigetén.

Évia szigetére már kedden kora délután megérkeztek a magyar tűzoltók. Itt Szeta városa mellett, egy erdős területen dolgoznak majd 30 ciprisi tűzoltóval együtt – mondta a Független Hírügynökségnek Cziva Oszkár, a csapat vezetője.

Egy nagy völgyben több gócpont alakult ki, ezeknek a tüzeknek az oltásában segítenek majd a magyar szakemberek. Jelenleg az okoz gondot, hogy a járhatatlan utakon a völgybe levigyék a Magyarországról vitt tűzoltó technikát – fejtette ki Cziva Oszkár. Hozzátette: a területen már több száz hektárt eloltottak már, de így is nagy segítség az általuk vitt tűzoltó felszerelés.

A csapat vezetője arról is beszélt, hogy a ciprusi tűzoltók repülőgépekkel, helikoterekkel érkeztek, így ők a levegőből próbálják megfékezni a lángokat. A magyar csapat pedig az apróbb tüzeket fogják oltani az erdős-cserjés területen. Valószínű, hogy egy héten belül sikerül befejezni a munkálatokat.