Greenpeace: Klímariadót tartott a civil szervezet

Klímariadót tartottak a Greenpeace aktivistái csütörtökön 10 órától a Lánchídon. Egy 120 négyzetméteres transzparenst feszítettek ki a Duna felett a következő felirattal: Klímariadó: Zöld Energiát! A nemzetközi szervezet a közelgő márciusi EU Energia Csúcstalálkozóra hívja fel a figyelmet, hiszen az ott születendő szavazatok és döntések meghatározhatják a következő generációk jövőjét – áll a szervezet közleményében.

A közlemény szerint hazánkban várhatóan a globális átlagnál gyorsabban megy majd végbe a felmelegedés, ezért különösen fontos, hogy a magyar kormány is a klímaváltozás lassítását a lehető leghatékonyabban elősegítő, a fenntartható fejlődést szolgáló, EU-s célkitűzéseket támogassa.

“Magyarország hosszú távú fenntartható versenyképessége érdekében a miniszterelnök kötelessége az lenne, hogy a márciusi EU csúcstalálkozón szavazatával a lehető legprogresszívabb klímavédelmet szolgáló energiapolitika mellett szavazzon az Európai Unió számára” -mondta a demonstráción Rohonyi Péter, a Greenpeace kampányfelelőse..

A Greenpeace klímariadójával arra figyelmeztet, hogy “energiaforradalomra” van szükség, ami azt jelenti, hogy a szennyező és veszélyes energiaforrások helyett tiszta, környezetbarát energiaforrásokkal kell fedezni energiaszükségleteinket.