szon-sportoldal

2008.12.12. 09:34

Szárnyaltak, elszálltak – magukra találtak

<p>Nem „kispályáznak” Mándokon, ahol olyan megyei első osztályú futballcsapat kilakításáért törik magukat az illetékesek, amely képes lehet igazán nagyot alakítani.</p>

A helyzet nem reménytelen – a Galambost is soraiban tudó együttes a hetedik pozícióig repült, belátható, három pontnyi távolságra táborozva a dobogótól. Sőt, akár táblázat teteje is meghódíthatása sem lehetetlen vállalkozás, a kipróbált harcosokból álló gárda ugyanis alkalmasnak tűnik a „csúcs megmászására”.

– Nem vagyok elégedett az őszi szerepléssel és a játékkal sem, sokkal többre lennénk képesek – hangoztatta Dancs Béla mándoki játékos-edző. – Az öt labdarúgó, akinek kulcsfeladatot szántunk hetven százalékos teljesítményt nyújtott, pedig ha mindenki oda teszi magát, garantáltan a dobogón zárunk. Sőt, akár az első helyet is megcsíphetettük volna... Jól indultunk: három meccsen hét pontot szereztünk, tíz gólt rúgtunk és csak kettőt kaptunk.

 A negyedik forduló, a záhonyi mérkőzés után érezhető volt, hogy a fiúk elszálltak, négy hétnek kellett eltelni, hogy ismét sikeresek legyünk. Akadtak olyan találkozók, amelyeken lebecsültük az ellenfelet, csak akkor kezdtünk igazán küzdeni, amikor már vesztésre álltunk. A nyolcadik kört követően a társaság magára talált: fejben sikerült helyre rakni a fiúkat, mivel fizikális problémáink addig sem voltak, rögtön jöttek is az eredmények. Kellemetlenül érintett viszont az Újfehértó elleni vereség az utolsó meccsen, néhány emberen látszott, számára már véget ért az idény, nem voltak motiváltak, akaratgyengén futballoztak.

Ami fix: az elöljárók nem adtak le igényükből, a csapaton a sor, hogy megfeleljen az elvárásnak.

– A vezetőség tervei szerint a csapatnak az első háromban kell végezni! Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk nagyon sok munkára lesz szükség: jóval elszántabban, alázatossabban kell futballozni valamennyi játékosnak. Ne képzelje magát senki sztárnak Mándokon, a névből és a múltból nem lehet megélni, azért sehol nem adnak három pontot! Szeretnénk erősíteni, ebből már kiderül, hogy módosul a keret összetétele. Ugyanakkor remélem, januártól mindenki pozitívan áll hozzá a folytatáshoz, egy célért fog küzdeni, mert csak is így lehetünk sikeresek.

Mándoki merengő

Őszi végeredmény:
7. Mándok 15 7 5 3 30–14 26
Otthon: 7 5 1 1 19–3 16
Idegenben: 8 2 4 2 11–11 10
7 gól: Török. 6 gól: Sajtos. 4 gól: Bagin. 3 gól: Karasz. 2 gól: Matyi, Galambos, Angyal, Bíró J. 1 gól: Balázsi, Gégény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!