Gránátok a siófoki Fő utcában

Tizennégy darab második világháborús lövedéket találtak a tűzszerészek szerdán a siófoki MÉH telepen. A hatástalanítás idejére lezárták a település Fő utcátját, és a vasúti forgalmat is leállították. A gránátok többsége robbanóanyagot is tartalmazott, ezért a tűzszerészek közreműködésére is szükség volt.

Janiczkó Tibor tűzszerész járőrparancsnok a Független Hírügynökségnek elmondta: a robbanóanyagot tartalmazó gránátokon kívül üres gránátokat, és több tucat géppisztoly hüvelyt is találtak. Valamennyi a 2. világháborúból maradt a földben. Orosz, német, és magyar eszközöket egyaránt találtak.

A robbanószert tartalmazó gránátokat késő délután a tűzszerészek Siófok külterületén megsemmisítették, a többi anyagot a telepen körbekerítették. A munkák ideje alatt lezárták a Fő utcát, és a közelben lévő valamennyi vasúti vágányt is. Az utcát és a vágányokat délután négy óra előtt nyitották meg újra.

A gránátok földmunkák során kerültek elő a földből, a tereprendezést múlt héten kezdték meg a telepen, akkor szintén találtak hüvelyeket és lövedékeket.