Gránát volt a miskolci Intercity-n, fel is robbanhatott volna

Akt.:
Gránát volt a miskolci Intercity-n, fel is robbanhatott volna
Miskolc – Flakon helyett aknavető gránátot találtak a szemetesben egy vonat átvizsgálásakor a Tiszai pályaudvaron hétfő délután.

Hétfőn valamivel fél öt után a Budapest-Miskolc Intercity átvizsgálása és takarítása közben az egyik dolgozó egy szemetes kiürítése során valamiféle robbanó-szerkezettel találta magát szemközt, így azonnal értesítette a rendőrséget. A riasztott és helyszínre kivonult tűzszerészek a szemetes tartályban egy II. világháborús, éles, tehát robbanásra képes aknavető gránátot azonosítottak. A legnagyobb óvintézkedés mellett elszállították megsemmisítésre, majd megtartották a helyszíni szemlét, erősítette meg a megyei rendőr-főkapitányság információnkat.

A robbanószert vélhetően még Budapesten helyezték a szemetesbe, és úgy tette meg az utat az Intercity, hogy akár fel is robbanhatott volna az aknavető gránát, ha valamilyen behatás éri.

A rendőrség nagy erőkkel vizsgálja az eset körülményeit és visszaélés robbanóanyaggal, robbanószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak vizsgálatot.

Megkerestük a MÁV-ot is az esettel kapcsolatban, a Zrt. tájékoztatása szerint a Tiszai pályaudvar utasforgalom elől elzárt tárolóvágányán állt már a szerelvény, amikor egy kocsi előterében lévő szemétgyűjtőben egy rozsdás aknavető gránátot talált a takarítószemélyzet. A rendőrség biztosította a helyszínt a tűzszerészek kiérkezéséig, a robbanótestet este fél 8 után elszállították. Az esemény a vonatközlekedésben nem okozott fennakadást.

ÉM-HI


Illusztráció
Tatabánya - Elloptak a Duna kiszáradt medréből egy rendőrségi szalaggal körbekerített szárnyas repeszgránátot Dömös külterületén - közölte honlapján a rendőrség pénteken. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a második világháborús lőszerről augusztus 19-én kaptak ...