Graffiti takarítás minimálbérért

A graffitiből élnek azok a hátrányos helyzetű emberek, akik egy programban vesznek részt Pécsett. A munkanélküli központ támogatásával ugyanis egy évig állást biztosít nekik a Hátrányos Helyzetű Emberekért Alapítvány.

Napi 8 órában tisztítják a várost a graffititől, amiért minimálbért kapnak. A kezdeményezés Pécsről indult, de szeretnék országosan kiterjeszteni.
Pécsett 8 tartósan munkanélküli ember kapott most lehetőség arra, hogy újra dolgozhasson. Közülük volt, aki már hajléktalanként élt. Most napi 8 órát dolgozik, és a minimálbért kapja érte. Közben pedig több takarítási és tisztítási technológiát is megtanul. A dolgozókat életvezetési tanácsokkal is segítik, a programban egy évig vehetnek részt.

“Amikor vége van a programnak akkor ezzel a tudással tovább tudnak majd dolgozni, vagy karbantartó cégeknél vagy építőipari cégeknél vagy éppen a városgondnokságon, tehát vannak lehetőségek.” – mondta el a Független Hírügynökségnek Szőke Attiláné, a Hátrányos Helyzetű Emberekért Alaptvány elnöke.

A graffitiket egyelőre csak Pécsett takarítják hátrányos helyzetű emberek. De a program szervezői szeretnék kibővíteni az egész országra. Szerintük ugyanis a falfirkák mindenhol gondot okoznak. A tartósan munkanélküliek pedig akár meg is élhetnek belőlük.
– Független Hírügynökség –