Gotze: “Muller kiemelkedő volt”

Thomas Muller, Brazília 2014
Thomas Muller, Brazília 2014 - © fotó: Getty Images
Muller vagy egy élő rémálom vagy egy felbecsülhetetlen érték – attól függ, honnan nézzük. A portugáloknak tegnap mindenképp az előbbi volt, hármat vágott a hálójukba.

Mario Gotze nagyon elismerően beszélt a játékosról: “Thomas Muller teljesítménye kiemelkedő volt. Ennél csak rosszabban lehetett volna kezdeni a tornát. Már most három gólja van. Ez nagyon fontos volt a csapatnak és személy szerint neki is. Ő egy top játékos és ezt láthattuk a mai játékából is. Nagyon veszélyes, mert a semmiből is képes gólt szerezni. Ezen képessége egy világbajnokságon sok mindent eldönthet.”

Muller is elégedett volt a teljesítményével: “Három gólt szerezni fantasztikus. Minden jól jobb volt, mint az előző. Amikor 1-0-ra álltunk, olyan volt, mintha vitorlát bontottunk volna és haladnánk a széllel. A másik már hatalmas előny volt, különösen ilyen időjárási körülmények között.”

Bár Muller kétségtelenül a gólokkal segít legtöbben a csatán, a személyisége sem utolsó, nagyon sokat segít a csapattársainak. Képes jó kedvet és pozitív légkört teremteni.